Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Rooddraad in uw gazon

Rooddraad (Corticum fuciforme) is een grasschimmel die voorkomt van mei tot oktober. De grasziekte heeft zijn naam te danken aan de roze tot rode draden op de grassprieten.

Rooddraad zorgt niet alleen voor rode draden, maar stopt ook de groei van het gras. Toch gaat het gras meestal niet dood, omdat de wortels onaangetast blijven.

rooddraad in gras

Hoe ontstaat rooddraad?

Bij warme dagen afgewisseld door veel regen groeit het gras onregelmatig. De wortels zijn verzwakt en nemen moeilijker de nodige mineralen op. In zo’n broeierige periode is de kans op infectie met deze grasziekte groot. Zeker als de bodemstructuur van uw gazon matig is.

In het begin ziet u kleine gele, bruine plekjes in uw grasmat. Pas later komen de rode draden.

Bestrijding van rooddraad

Zorg voor goede beluchting, zodat er voldoende zuurstof bij uw gazon kan komen. Verwijder daarom met een grove hark de bladeren en het maaisel. Verder kunt u met een riek gaatjes prikken in de dorre plekjes. Zo kan uw gazon beter vocht en voeding opnemen.

Naast een goede beluchting raden we u aan uw gazon extra te bemesten met een snelwerkende stikstof (kunstmest). Na anderhalf tot twee weken zou de rooddraad verdwenen moeten zijn. Als dat niet het geval is, bemest dan nog een keer.

Wacht u vooral niet te lang met bestrijding. Rooddraad kan blijvende schade aan uw gazon veroorzaken.

Info Jeeninga Tuinen

Trijegea 67

8517JA, Scharsterbrug

(06) 38 90 00 01

info@jeeningatuinen.nl

kvk 01117243

BTWnummer: NL001435542B13

Laatste nieuws

© 2017 Jeeninga Tuinen